Stimuleaza hipofiza, glanda care coordoneaza secretiile tuturor glandelor.
Hipofiza secreta endorfina, care este mai puternica de multe ori decat morfina.Stimuleaza organele de eliminare, in vederea eliminarii intense din corp a toxinelor prin masajRegleaza metabolismul si ajuta la detoxifierea organismuluiMasajul manual reflexogen este de 2 tipuri
- masaj profilactic - prevenire a imbolnavirilor, intretinere a starii de sanatate
- masaj al afectiunilor cronice - tratare a afectiunilor
Reflexologia este stiinta care se ocupa cu studiul zonelor reflexogene situate pe suprafata corpului la distanta fata de organele pe care le reprezinta. Reflexoterapia este tratamentul prun apasarea (masaj) a punctelor reflexe care sunt gasite sensibile, dureroase la palmare.
Aceasta sensibilitate apare datorita depunerilor de substante toxice (acid uric, grasimi toxice, oxalate de calciu, acizi de proteine) la nivelul acestor puncte reflexe. Depunerile de toxine la nivelul diferitelor organe din corp. Durerea de la nivelul punctelor reflexe este direct proportionala cu gravitatea si vechimea afectiunii organelor corespunzatoare.
Zonele reflexogene sau punctele reflexe sunt terminatii nervoase ce se alfa in interdependenta cu anumite parti ale corpului (sau pe care le reprezinta). Pe toata suprafata corpului gasim zone reflexogene, insa pentru a trata o afectiune masam zonele afectate la nivelul talpilor.
Datorita perioadei, in general mare, pe care omul o petrece in picioare sau sezand, toxinele tind sa coboare spre zonele inferioare ale corpului localizandu-se la nivelul punctelor reflexe din talpi ce corespund organelor suferinde. Prin masajul unei zone reflexogene obtinem o mai buna irigare sangvina a organului cu care este in interdependenta.
Toate leziunile organismului nostru (ale organelor si ale musculaturii) pot fi vindecate numai cu ajutorul irigatiei sangvine. Vindecarea va fi cu atat mai rapida cu cat irigarea sangvina este mai intensa.
Tratamentele reflexoterapeutice previn, atenueaza sau vindeca afectiuni diverse:
- boli ale aparatului respirator
- boli ale aparatului cardio-vascular
- boli ale aparatului digestiv
- boli ale ficatului si ale vezicii biliare
- boli reumatice
- boli oftalmologice
- nevroze astenice
- frigiditatea si impotenta sexuala
- nevralgii
- paralizii si pareze ale nervilor periferici
- alcoolismul si tabagismul etc.